HSV "Ons Genoegen" is de hengelsportvereniging voor St.Nicolaasga e.o.

Gratis vissen in een groot deel van Friesland, Groningen en Drenthe? Dat kan als je niet ouder bent dan 14 jaar. Vanaf nu is het ook mogelijk om de gratis jeugdvergunning online te bestellen.

Bij deze gratis jeugdvergunning gelden de volgende regels:

  • Je mag vissen met maximaal 1 hengel.
  • Je mag alleen vissen met brood, maden, wormen, deeg of maïs.
  • De gevangen vis moet onbeschadigd in hetzelfde water worden teruggezet.
  • Het is verboden vislijn en ander afval achter te laten.

De jeugdvergunning is via deze link te bestellen, heel veel plezier aan de waterkant en we zien je graag bij één van onze jeugdactiviteiten. Houd hiervoor onze agenda in de gaten!

jeugdroofvisdag flyerDe jeugdraad van Sportvisserij Fryslân organiseert in samenwerking met de Snoekstudiegroep Regio Fryslân een fantastische jeugdroofvisdag. De jeugdroofvisdag is op 23 september van 08:30 tot 17:30 en start bij Waterhostel Oer ’t Hout, aan de Raadhuisstraat 18 in Grou. Deze dag vis je met specialisten een dagdeel vanuit de boot, en een dagdeel vanaf de kant op roofvis!

Dus, wil je een leerzame en gezellige visdag op en aan het water beleven, en misschien wel een nieuw record snoek of snoekbaars vangen? Geef je dan voor 16 september op: www.visseninfriesland.nl/jeugd. De kosten zijn €5,- per persoon (ter plaatse betalen). De Lunch wordt deze dag verzorgd. Neem wel zelf je eigen hengelmateriaal mee.

IMG_0931De vissteiger achterin de jachthaven is in slechte staat. Gemeente De Fryske Marren heeft de steiger daarom afgesloten. In de zomermaanden wordt de vissteiger met grote regelmaat door sportvissers gebruikt. Hengelsportvereniging Ons Genoegen Sint Nicolaasga zet zich in voor behoud van de vissteiger. Inmiddels is het bestuur in overleg met de Gemeente en andere belanghebbenden over het vervangen van de steiger.

 

Op verzoek van meerdere wedstrijdvissers is de viswedstrijd van zaterdag 17 september verplaatst naar zaterdag 10 september. Alle (jeugd)leden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de alweer laatste viswedstrijd van 2016.

De wedstrijd wordt gehouden in de jachthaven. Aanvang van de wedstrijd is 13.00 uur. Er wordt gevist tot 16.00 uur met aansluitend de prijsuitreiking.

Zaterdag 28 mei komt Ed Stoop, hengelsportfanaat en presentator van VisTV, de vis-, spel-, doemiddag van hengelsportvereniging Ons Genoegen voor jeugd uit Sint Nyk en directe omgeving bezoeken! Ben je tussen de 8 en 14 jaar en wil jij Ed ook ontmoeten, kom dan ook naar it Sein. We beginnen om 13.15 uur en leren je een tuigje maken, een vis onthaken en nog veel meer. Natuurlijk wordt er ook volop gevist. Geef je snel op via info@hsvstnyk.nl

Op de Algemene ledenvergadering van Sportvisserij Fryslân van 10 mei is met meerderheid van stemmen het voorstel van HSV Leeuwarden aangenomen. Per 1 januari 2017 wordt een lengteslot van 70 cm ingevoerd. Dit betekent dat alle snoekbaarzen groter dan 70 cm teruggezet moeten worden door zowel sportvissers als de beroepsvissers binnen de bijvangstenregeling. Daarnaast geldt een meeneemverbod voor snoekbaarzen in de maand maart. Ook dit geldt voor de beroepsvissers binnen de bijvangstenregeling.

De bijvangstenregeling voor de beroepsvissers is verlengd met een jaar, echter wordt het vangstquotum daarbij verlaagd van 14.000 kg naar 10.000 kg per jaar. Daarnaast zijn er nadere afspraken gemaakt over de dobbervisserij zodat bijvoorbeeld de gevangen snoekbaars niet langer behouden mag blijven. Tevens zijn er op het gebied van de snoekbaarsvisserij enkele aanvullende vergunningsvoorwaarden ingevoerd.

Vanaf heden beschikt HSV Ons Genoegen uit Sint Nicolaasga over een eigen website. Middels deze site wil de vereniging nieuwe en bestaande leden informeren over de vereniging en de hengelsport in het algemeen. Daarnaast biedt de site de mogelijkheid om eenvoudig een lidmaatschap af te sluiten/op te zeggen, een VISpas, nachtvis- of derde hengeltoestemming aan te vragen. Kortom…..HSV Ons Genoegen gaat met z’n tijd mee!