HSV "Ons Genoegen" is de hengelsportvereniging voor St.Nicolaasga e.o.

Het innen van de contributie en het versturen van de VISpas 2023 laat de vereniging dit jaar uitvoeren door Sportvisserij Nederland. Indien u een machtiging heeft afgegeven voor automatische incasso dan is de contributie inmiddels door Sportvisserij Nederland geïnd. U kunt uw VISpas 2023 binnenkort via de post verwachten. Wanneer u geen toestemming heeft gegeven tot het automatisch incasseren van de contributie dan ontvangt u een acceptgiro. Na betaling van de verschuldigde contributie wordt uw VISpas toegestuurd.

De Corona maatregelen zijn per 1 juli versoepeld, dit betekent dat de geplande viswedstrijd van dinsdag 7 juli door kan gaan met inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel.

Dinsdagavond kan vanaf 18.15 uur een lootje worden getrokken voor de visplek. Voor het trekken van het lootje graag de handen desinfecteren met het aanwezige desinfectiemiddel. Ook bij het wegen van de vis dient voldoende onderlinge afstand te worden gehouden.

Aannemersbedrijf Nagelhout uit Woudsend is bij De Headammen begonnen met het plaatsen van de nieuwe damwanden langs de oever. Over twee en een halve week zijn ook de onderstellen van de drie nieuwe vissteigers gereed. Daarna zullen door vrijwilligers van HSV Ons Genoegen de kunststof dekken worden geplaatst. 

Dinsdag 17 maart heeft het bestuur van onze vereniging Sportvisserij Fryslân geholpen bij het uitzetten van 20 kg schupkarpers in zandwinput Zestien Roeden ten noorden van de Knipe. Als dank mocht onze vereniging enkele van deze prachtige schupkarpers van ongeveer 2 kg meenemen en uitzetten in de vijver aan de Dobbeleane.

Wil jij ook eens de uitdaging aangaan om deze sterke sportvis te vangen? Het kan nu in ons eigen dorp! Heb je er eentje weten te vangen, wij ontvangen graag een mooie foto voor op onze website.


Onze voorzitter heeft de eer om de eerste karper in Sint Nyk uit te zetten.

Eind vorig jaar is middels het rooien van een groot aantal bomen en het verwijderen van bosschages een start gemaakt met het herinrichten van het recreatieterrein ‘De Headammen’. Onderdeel van de reconstructie van het terrein is de vervanging van de oude vissteiger door drie nieuwe hengelsportvoorzieningen.

leden gestart met het verwijderen van de oude vissteiger

Begin maart is door enkele leden van onze vereniging de oude vissteiger verwijderd. De verwachting is dat begin juni een nieuwe mindervaliden steiger en twee kleinere visplekken worden gerealiseerd op de plek van de oude vissteiger.

Gratis vissen in een groot deel van Friesland, Groningen en Drenthe? Dat kan als je niet ouder bent dan 14 jaar. Vanaf nu is het ook mogelijk om de gratis jeugdvergunning online te bestellen.

Bij deze gratis jeugdvergunning gelden de volgende regels:

  • Je mag vissen met maximaal 1 hengel.
  • Je mag alleen vissen met brood, maden, wormen, deeg of maïs.
  • De gevangen vis moet onbeschadigd in hetzelfde water worden teruggezet.
  • Het is verboden vislijn en ander afval achter te laten.

De jeugdvergunning is via deze link te bestellen, heel veel plezier aan de waterkant en we zien je graag bij één van onze jeugdactiviteiten. Houd hiervoor onze agenda in de gaten!

jeugdroofvisdag flyerDe jeugdraad van Sportvisserij Fryslân organiseert in samenwerking met de Snoekstudiegroep Regio Fryslân een fantastische jeugdroofvisdag. De jeugdroofvisdag is op 23 september van 08:30 tot 17:30 en start bij Waterhostel Oer ’t Hout, aan de Raadhuisstraat 18 in Grou. Deze dag vis je met specialisten een dagdeel vanuit de boot, en een dagdeel vanaf de kant op roofvis!

Dus, wil je een leerzame en gezellige visdag op en aan het water beleven, en misschien wel een nieuw record snoek of snoekbaars vangen? Geef je dan voor 16 september op: www.visseninfriesland.nl/jeugd. De kosten zijn €5,- per persoon (ter plaatse betalen). De Lunch wordt deze dag verzorgd. Neem wel zelf je eigen hengelmateriaal mee.

IMG_0931De vissteiger achterin de jachthaven is in slechte staat. Gemeente De Fryske Marren heeft de steiger daarom afgesloten. In de zomermaanden wordt de vissteiger met grote regelmaat door sportvissers gebruikt. Hengelsportvereniging Ons Genoegen Sint Nicolaasga zet zich in voor behoud van de vissteiger. Inmiddels is het bestuur in overleg met de Gemeente en andere belanghebbenden over het vervangen van de steiger.

 

Op verzoek van meerdere wedstrijdvissers is de viswedstrijd van zaterdag 17 september verplaatst naar zaterdag 10 september. Alle (jeugd)leden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de alweer laatste viswedstrijd van 2016.

De wedstrijd wordt gehouden in de jachthaven. Aanvang van de wedstrijd is 13.00 uur. Er wordt gevist tot 16.00 uur met aansluitend de prijsuitreiking.

Zaterdag 28 mei komt Ed Stoop, hengelsportfanaat en presentator van VisTV, de vis-, spel-, doemiddag van hengelsportvereniging Ons Genoegen voor jeugd uit Sint Nyk en directe omgeving bezoeken! Ben je tussen de 8 en 14 jaar en wil jij Ed ook ontmoeten, kom dan ook naar it Sein. We beginnen om 13.15 uur en leren je een tuigje maken, een vis onthaken en nog veel meer. Natuurlijk wordt er ook volop gevist. Geef je snel op via info@hsvstnyk.nl